لمینت که گاهاً به آن ونیر نیز می گویند، پوسته نازکی از جنس کامپوزیت یا سرامیک است که بر روی دندان چسبانده می شود و می تواند عیوب ظاهری دندان مانند عدم تناسب در سایز و ابعاد، شکستگی لبه و بدرنگی را پوشش دهد یا رنگ دندان را روشن تر کند.

همچنین لمینت دندان می تواند با تغییر دادن فرم دندان های شما (مانند تغییر زاویه دندان، گرد کردن لبه ها) شخصیت شما را مهربان تر، جدی تر، مردانه تر و …جلوه دهد.
لمینت می تواند روی دندان ترک خورده، یا دندان های تا حدودی کج، بیرون زده یا تو رفته قرار گرفته و مشکلات جزئی در نامرتبی دندان ها را اصلاح کند.
پیشرفت های قابل توجه در چند سال اخیر در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی لمینیت را به درمانی فراگیر و قابل دسترس برای تمام مردم مبدل ساخته است. امروزه لامینیت یا لمینیت، یکی از کارهای رایج در مطب های دندانپزشکی است و با ورود به این عرصه، تحولی عظیم در درمان های زیبایی بوجود آمده است.

با توجه به این که یکی از فاکتورهای مهم زیبایی، داشتن لبخندی زیباست و از آنجا که فاصله های بین دندان ها و بد رنگ یا بد شکل بودن آن ها همگی با استفاده از لمینت ها توسط دندانپزشک زیبایی و ترمیمی قابل درمان هستند، این درمان متقاضیان زیادی دارد.
در این مقاله به بررسی انواع لمینت دندان و ویژگی های آن می پردازیم. همچنین به سوالات رایج در این زمینه پاسخ خواهیم داد.

لمینت سرامیکی

لمینت دندان چیست؟

لمینت پوسته نازکی از جنس کامپوزیت یا سرامیک هست که بر روی سطح دندون قرار می‌گیرد و می‌تواند بد شکلی‌ها و بدرنگی‌های دندان رو اصلاح کند.

در ابتدا به توضیح کلی در مورد کامپوزیت ونیز و لمینت سرامیکی می‌پردازیم و مزایا و معایب هر کدام رو توضیح می‌دهیم؛ در روش کامپوزیت ونیر از کامپوزیت‌ها که مواد پرکردگی همرنگ دندان هستند برای انجام ونیر استفاده میشود.

در این روش معمولا نیازی به تراش دادن سطح دندان نیست و اغلب طی یک جلسه کار مراجعه کننده به اتمام می‌رسد.
به عبارتی دندانپزشک پس از انجام آنالیزهای لازم و انتخاب طرح درمان مناسب برای مراجعه کننده، در طی یک جلسه درمان کامپوزیت ونیر را بر روی دندان‌ها انجام می‌دهد.
در روش لمینت‌های سرامیکی دندانپزشک بعد از انجام آنالیزهای لازم تراش مختصر و سپس قالب‌گیری را انجام می‌دهد، در لابراتوار لمینت‌های سرامیکی ساخته می‌شوند و در جلسه بعدی دندانپزشک لمینت‌های سرامیکی را بر روی سطح دندان مراجعه کننده می‌چسباند

آیا لمینت همیشه انتخاب مناسبی است؟

در چه صورتی لازم هست درمان ارتودنسی انجام دهیم و در چه صورتی می‌توانیم بد شکلی‌های دندانی را با کامپوزیت یا لمینت اصلاح کنیم؟

به طور کلی لمینت یا کامپوزیت ونیر برای اصلاح شکل، فرم و گاهاً رنگ دندان‌ها مناسب است. به عبارتی در صورتی که به هم ریختگی‌های دندانی وجود داشته باشد یعنی دندان‌ها به طور مرتب در قوس فکی قرار نگرفته باشند یا دندان‌ها جلو عقب قرار گرفته باشند برای اصلاح این مشکل نیازمند ارتودنسی هستیم.
در موارد محدودی که میزان جلو زدگی‌های دندانی و نامرتبی بسیار جزئی باشد، امکان اصلاح با انجام لمینت سرامیکی یا کامپوزیت ونیر وجود دارد.
در بسیاری از موارد پس از انجام درمان ارتودنسی برای رسیدن به یک لبخند ایده‌آل و زیبا طرح درمان لمینت سرامیکی یا کامپوزیت ونیر را انتخاب می‌نماییم.

آیا لمینت دندان باعث بدبو شدن دهان می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت در صورتی که لمینت یا کامپوزیت کاملاً اصولی و علمی کار شده باشند، خیر به هیچ عنوان باعث بوی بد دهان نمی‌شوند.
اما چنانچه غیرحرفه‌ای انجام شده باشند (به طور مثال بین دندان‌ها نخ دندان عبور نکند یا لثه‌ها ملتهب و قرمز رنگ شده باشند) می‌تواند باعث بوی بد دهان باشد.
در واقع در این موارد انجام کار غیر حرفه‌ای به دلیل رشد میکروارگانیسم‌ها عامل ایجاد پوسیدگی،التهاب لثه و بوی بد دهان شده است و ماهیت لمینت یا کامپوزیت عامل ایجاد کننده این مشکل نیست.

لمینت یا ونیر چیست؟

لمینیت یا ونیر به یک پوسته ی بسیار نازک به قطر 5 الی 6 میلیمتر معادل دو برابر ضخامت پوسته تخم مرغ گویند که در مواردی از جمله بد شکلی و بد رنگی شدید دندان ها، بستن فاصله های بین دندانی و در هم ریختگی های کم تا متوسط و به طور کلی به منظور بهبود تناسب دندان ها به کار می رود، و به کمک چسب های مخصوص روی دندان چسبانده می شود، چسب به کار رفته از جنس مواد ترمیمی همرنگ دندان (کامپوزیت) است. از آنجا که لمینت یک درمان دقیق است حتما باید توسط یک دندانپزشک زیبایی و ترمیمی انجام شود.

همین حالا به خودتان لبخندی زیبا هدیه دهید!

برای نوبت جرم گیری دندان، همین الان تماس بگیرید.

 

لمینیت سرامیکی یا پرسلن ونیر

پرسلن ونیر از جنس سرامیک یا چینی است. در درمان پرسلن ونیر دندانپزشک زیبایی در حدود نیم میلیمتر سطح جلویی و لبه دندان را می تراشد، پس از این کار از دندان هایی که عمل تراش روی ان ها انجام شده است قالب تهیه می کند و آن را به لابراتوار می فرستد تا لمینیت مورد نظر ساخته شود و در جلسه بعدی روی دندان های شخص چسبانده شود.

صیقلی بودن و عدم رنگ پذیری و زیبایی چشمگیر و طبیعی به علت انعکاس نور در سطح باند شونده به دندان، از مزیت های لمینت سرامیکی است. مهم ترین مزیت لمینیت آن است که بر خلاف روش های قدیمی روکش کردن دندان تراشی که روی دندان ایجاد می گردد بسیار جزیی است و قسمت زیادی از دندان فرد دست نخورده باقی می ماند. به علاوه با دوام است و علی رغم نازک بودن استحکام بالایی دارد.

کامپوزیت

انواع لمینت دندان

لمینت میتواند از جنس کامپوزیت یا سرامیک باشد. در ابتدا به توضیح کلی در مورد کامپوزیت ونیر و لمینت سرامیکی می‌پردازیم و مزایا و معایب هر کدام را توضیح می‌دهیم.

در روش کامپوزیت ونیر از کامپوزیت‌ ها که مواد پرکردگی همرنگ دندان هستند، برای انجام ونیر استفاده میشود. در این روش معمولا نیازی به تراش دادن سطح دندان نیست و اغلب طی یک جلسه کار مراجعه کننده به اتمام می‌رسد. به عبارتی دندانپزشک پس از انجام آنالیزهای لازم و انتخاب طرح درمان مناسب برای مراجعه کننده، در طی یک جلسه درمان کامپوزیت ونیر را بر روی دندان‌ها انجام می‌دهد.

در روش لمینت‌ های سرامیکی دندانپزشک بعد از انجام آنالیز های لازم تراش مختصر و سپس قالب‌ گیری را انجام می‌دهد، در لابراتوار لمینت‌های سرامیکی ساخته می‌ شوند و در جلسه بعدی دندانپزشک لمینت‌ های سرامیکی را بر روی سطح دندان مراجعه کننده می‌چسباند.

لمینت دندان سرامیکی

لمینت سرامیکی پوسته نازکی از جنس پرسلن یا سرامیک است. دندانپزشک ابتدا وضعیت چهره فرد و دندان های او را بررسی می کند سپس با استفاده از نرم افزار رنگ و شکل دندان ها را طراحی می کند. نتیجه طراحی را با مراجعه کننده در میان می گذارد و اصلاحات مد نظر مراجعه کننده انجام و طراحی تایید می شود.

در این مرحله بر اساس طراحی صورت گرفته سطح دندان آماده می شود (در برخی موارد نیاز به تراش جزئی از سطح دندان است) و از دندان قالب گیری می شود. لابراتوار بر روی قالب تهیه شده از دندان لمینت سرامیکی را فرم می دهد. در جلسه دوم ویزیت مراجعه کننده لمینت در مطب با استفاده از سمان های مخصوص روی دندان چسبانده می شود.

لمینت سرامیکی از دوام و استحکام زیادی برخوردار است همچنین به دلیل انعکاس نور به دندان های طبیعی بسیار شبیه است. ایراد اصلی لمینت سرامیکی نسبت به کامپوزیتی قیمت بیشتر آن است و این مسئله هم به دلیل استفاده از متریال متفاوت و نیز ساخته شدن بخشی از کار توسط سرامیست و در لابراتوار است.

بنابراین هزینه لمینت سرامیکی از لمینت کامپوزیتی بیشتر است اما ثبات رنگ و استحکام آن هم از لمینت کامپوزیتی بیشتر است.

لمینت کامپوزیتی

کامپوزیت همان مواد پرکردگی همرنگ دندان (رزین)است که به صورت خمیری تولید می شود و با مهارت دندانپزشک روی دندان فرم داده می شود. سپس ضمن تاباندن نور با دستگاه لایت کیور سفت می شود.

لمینت کامپوزیتی در یک جلسه توسط دندانپزشک روی دندان فرد فرم داده می شود. در تهیه لمینت کامپوزیتی اغلب نیاز به تراش خاصی از سطح دندان نیست و کامپوزیت به طور مستقیم روی سطح دندان تمیز و آماده شده می چسبد.

نکته حائز اهمیت در مورد زیبایی کامپوزیت این است که فرم دادن و شکل دادن به کامپوزیت و طبیعی جلوه دادن کار کاملا وابسته به مهارت دندانپزشک و هنر دست اوست. همچنین اصولی و علمی کار کردن، رعایت توالی کار و استفاده از مواد با کیفیت مرغوب و برندهای شناخته شده ، در میزان ماندگاری کار تاثیر مستقیم دارد.

در صورتی که فرد مشکل جدی در دندان های خود نداشته باشد، برای افرادی که می خواهند هزینه کمتری صرف کنند، افرادی که زمان برای آنها اهمیت دارد و می خواهند کار زیبایی دندان هایشان در یک جلسه به اتمام برسد، لمینت کامپوزیتی روشی مناسب و بی دردسر است که زیبایی عالی به همراه دارد.

لمینت های سرامیکی یا پرسلن ونیر معمولا چند سال دوام می آورند؟

لمینیت های سرامیکی معمولا ده سال دوام می آورند و بعد از آن باید تعویض شوند، در صورت شکستن یا ترک خوردن نیز نیاز به تعویض دارند. رعایت بهداشت دهان و دندان تاثیر بسزایی در ماندگاری این نوع لمینت دارد.

معمولا مراجعه کنندگان تمایل دارند 6 دندان قدامی و 4 دندان آسیای کوچک خود را لمینت کنند تا تمام دندان هایی که در زمان خندیدن مشخص می گردند به طور یک دست و خوشرنگ نمایان شده و لبخندی زیبا را به وجود آورند.

لمینت های سرامیکی یا پرسلن ونیر معمولا چند سال دوام می آورند؟

موارد استفاده لمینیت پرسلن ونیر:

  • در هم ریختگی های کم تا متوسط
  • بستن فاصله های بین دندانی
  • وجود لکه بر روی دندان ها
  • دندان های بد رنگ (که با بلیچینگ بر طرف نمی شود)
  • دندان های متمایل به طرف زبان
  • وجود پرکردگی کامپوزیت قدیمی و نامناسب در دندان های جلو

موارد عدم استفاده لمینت سرامیکی پرسلن:

    • دندان های متمایل به طرف لب
    • دندان های کم ارتفاع
    • اشخاصی که عاداتی مثل ساییدن دندان ها روی هم یا دندان قروچه دارند
    • افرادی که بهداشت دهانی شان ضعیف است
    • افرادی با لثه های عفونی یا تحلیل رفته
    • افرادی که مینای دندان آن ها از بین رفته است
    • افرادی با پوسیدگی شدید دندان
دندانپزشکی دکتر مناشه اف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *